There was an error in this gadget

Tuesday, May 25, 2010

salam pertemuan semanis ingatan....
ermmmm....da agak lame along x update blog...asyik deqna je yg updatekan...huhuhu...
cuti sem da lame start,ini maknenye perpisahan telah pun berlaku...
sepertimana yg diketahui, tanggal 9 mei 2010 telah memisahkan kami semua dengan part 6...sedih sekali...namun begitu perjuangan mesti diteruskan...
selesai sudah semester ke-5 di sini,maka tinggal lagi satu sem di bumi khazanah alam ini...kerja-kerja sbg jpk ditinggalkan buat sementara waktu...
udar segar dikampung kembali memberi ketenangan pada jiwa ini...
gelak tawa keluarga tersaayang banyak mengubati hati yg sedang kesedihan...
buat sahabat2 yg telah meninggalkan bumi jengka, selamat tinggal,doakan agar kami dpt mengikuti jejak langkah kalian dgn jayanye...
pergimu kerana cita-cita...harapnya rindu tauatan kerananya membawa langkah kalian ke sini lagi..terima kasih atas tunjuk ajar dan ilmu yg diberikan...segala kenangan antara kita semua tidak akan terkubur seperti pasir yg ditiup angin....nt ble da dpt tawaran,gtau la, mane thu kat sebelah umah je...huhuhu...buat rumate tersayang,along doakan kamu dpt rumate yg lebih baik di sana nanti....luv u all ...bye...wassalam...

PANTUN BERKERAT-KERAT

K.Z=biar putus tali joran,jangan putus tali persaudaraan...

Along=tali yg putus boleh ku ganti,ukhuwah yg utuh sampai ke mati...

Deqna=kalo xde joran,ne kan dapat ikan...
kalo xde kawan, ne kan ada persaudaraan...

K.Ngah=joran yg putus mmg boleh diganti, tp ikan menangis x henti2...
persahabatan yg ikhlas lebih diingati,ukhuwwah kerana Allah akan diberkati..

Tuesday, May 18, 2010

LAWAKKK


lawakkan
dari 1000 yg mengaku dia Islam
hanya 20 org je yg btol2 beriman..


lawakkan
ramai yg pecaye pada gosip
dan ape yg d tulis dalm akhbar
daripada ape yg tercatit dalam ALQURAN..

lawakkkk
ade jg yg agamanya seminggu sekali je
tu pun mase solat jumaat
tnjuk muka kt org kmpung!!!!
ade tu lg dhsyat
setahun dua kali je
tu pun mase sembahyang raye..

lawakkan
brape ramai yg percaye
dunia tu hanya sementara
akhirat tmpat yg kekal
tpiiii
masih lg berlumba2 mengejar dunia!!

lawakkkk
kte boleh sembang dgn boyfren or girlfren berejam2
tpiiii
nk berdoa kpade ALLAH
x cukup mase
5 minit pun rase lame!!!

n lebih lawak lg
kte bleh post byk thread or emel
yg berunsur lucah n lawak jenaka kesemua tempat
tpiiii
rase berat nk kgsi n hntar artikel2 yg berunsur agama!!!


lawakkk
kannnn???????
knape gelak??
tu kan realiti
tpiii
yg pling lawak skali
brape ramai yg lepas bc benda ni
akan smpaikan kt org laen
brape org yg akn luangkan mase untuk bc artikel ni??
brape ramai????

Sunday, May 16, 2010